Daniel Östersjö och Elin Lyth Daniel Östersjö och Elin Lyth i Kungsträdgården 2019

Dylanskt, folkligt och franskt

Elin Lyth och Daniel Östersjö har tillsammans programmet DYLANSKT, FOLKLIGT OCH FRANSKT, som är en blandning av egna och andras kompositioner, där det folkliga hos Bob Dylan och Joe Hill blandas med svensk folkmusik, Elsie Johansson och ett stänk av Frankrike.

Elin Lyth är en sångerska med rötter i folkmusiken. Hon har gått på Visskolan i Kungälv, Folkmusikinstitutet i Tobo samt tagit en del kurser vid Musikhögskolan i Stockholm. Elin har skrivit en sång, Elins trall, och den sjungs världen över i olika arrangemang och hon har själv medverkat i många olika teve- och radioprogram under årens lopp. Favoritvisdiktaren Alf Hambe ägnade hon en CD 2011 "Ros i snö, Elin Lyth sjunger Alf Hambe".

Daniel Östersjö är sångare, multiinstrumentalist och låtskrivare. Han har givit ut sju fullängdsalbum, dels med egna sånger och dels sånger med text av Tomas Tranströmer, Gunnar Ekelöf, Stig Dagerman och Bengt Söderhäll (på franska). Nu är han aktuell med en ny skiva, Fönsterspringan, med texter av Elsie Johansson, vilken även Elin medverkar på. Elin och Daniel har spelat tillsammans sedan 2018 och har medverkat på festivaler och viskvällar runt om i Sverige, tex Joe Hill-gården i Gävle, Kultur vid Ekoln och Kungsträdgårdens stora scen i Stockholm.

Vill du höra ett smakprov - lyssna här på en exklusiv länk till Soundcloud:
soundcloud.com/dylanskt-folkligt-och-franskt

I januari 2023 kommer Elin Lyth släppa ett nytt album med Daniel Östersjös tonsättningar av Kristina Lugns poesi.

Tillbaka till danielostersjo.se