Daniel Östersjö

Låt det blöda

Daniel Östersjö och Erik Wikström hade träffats några gånger i poetry slam-kretsar, bland annat hade Daniel spelat på en av Ordanvinds deltävlingar på Södertörns högskola. Så fick Erik nys om att Daniel hade dragit igång en Visfäst med poesi och musik i det gamla missionshuset, Lugnet. Erik kom dit och han fick läsa några dikter som inledning till Daniels akt, tillsammans med hans kompmusiker. Poesi och musik hör helt enkelt ihop. Det här gav mersmak.

När Erik var i färd med att ge ut sin andra samling med kortdikter, så gick han ut med en fråga - ska han ge ut den som en bok, ska han läsa in den utan musik, ska han läsa in den till musik, eller ska han bara låta bli. Ett av svaren kom från Daniel: "Skicka över dikterna, så skriver jag musik."

Det blir sedan sju sånger, där Erik läser en del av texterna själv, utan musik, och där han läser medan Daniel spelar, och där Daniel sjunger texterna. Ett allkonstverk. Daniel spelar alla instrument och Ruben Engzell gör mix. Hannes Enocksson gör omslaget och skivan släpps digitalt under våren 2017.

De spelar sångerna på Visfästen - det blir ett återkommande inslag - och på poesifestivaler i Luleå, på Verket i Umeå, på Omnikvariatet i Uppsala, Folkkulturcentrum i Hjorthagen, Stockholm mm.

En av sångerna, Bastugatan, är det verkligen en adress? I vilken stad är det i så fall? Eller var det egentligen på Götgatan allting började? Lyssna själv och avgör!

Tillbaka till danielostersjo.se